Kuka kirjoittaa?

Eli Kirjakaapin sisällä kirjoittelee mietteitään ja arvosteluitaan ihan tavallinen 15 kesäinen tyttönen, jonka ykkös puuhaa on lukeminen ja kirjoittaminen. Syntynyt 00. Kutsua voitte ihan millä haluatte.  Kaverit kutsuvat wv:ksi, mutta päätös on omanne. Suurena ja mystisenä haaveena tietenkin olisi päästä kirjailiaksi, mutta se päätös taitaa pysyä haave-ammattina. Vähän realistisempi ammattivalinta tällä hetkellä on arkkitehdiksi ryhtyminen.
Kulutan kirjastoa monesti kuussa, ja vähintään yhtä monesti saa tietokoneeni tarinakapasiteetti täytettä. Useimmat kirjani lainaan kirjastosta, mikä näkyy oman kirjahyllyn koosta. Ei kovinkaan paljon täytettä, mutta sinne päästään kyllä vielä.

Mitenkä kirjaharrastukseni alkoi? No voimme syyttää siitä omia ihania aivojani ja mieltymyksiäni. Noin 9 vuotiaana muutin pienestä ja idyllisestä Liedon lähiöstä Turun ruuhkaiseen kaupunkiin. Uudessa koulussani sitten oli tapa, että joka keskiviikko koulun pihalle kaartaa kirjastoauto, ja JOKAISEN pitäisi lainata vähintään kaksi kirjaa. Tätä ennen en juurikaan ollut kiinnostunut lukemisesta. Elokuvathan ovat tuhat kertaa helpompia ja mielenkiintoisempia. Kuitenkin päädyin lainaamaan joka keskivikko vähän enemmän kirjoja, ja joka kerta kirjojen paksuudet alkoivat kasvaa. Kaiken kruunasi se, että oli vuoden sisällä kehittynyt melkoiseksi romantikoksi, joten mikäs sen parempi tapa harjoittaa sitä kuin lukeminen. Ja Harry Potterit luettuani olinkin jo virallisesti saanut lempinimen lukutoukka. Joten ketä me varsinaisesti saamme syyttää... Koulun kirjastoautoa, vai omia ajatuksiani?

Kirjakaapissa blogissa arvostelen niin monta kirjaa, kuin vain suinkin ehdin. Arvostelun ankaruus on ihan kyse kirjasta. Joskus se saattaa olla vähän turhankin ankaraa, mutta en ole mitenkään kovin hienotunteinen. Jos en pidä jostain, niin haukun melkein koko kirja lyttyyn ja vasta myöhemmin alan miettiä muitakin tekijöitä. Luen enimmäkseen kirjoja joissa on fantasiaa, romantiikkaa, jännitystä, kauhua ja rakastan myös fanficcien lukemista, joten tämäkin on vaikuttanut omaan kirjamakuuni suuresti. Äidinkielen opettajani sanoin on kuitenkin hyvä laajentaa näkemystään, joten tarkoituksena olisi yrittää tästä kasvaa avoimeksi myös toisenlaisille kirja genreille joten,
olen avoin ehdotuksille ja otan yleensä vastaan erilaisia kirjoja, jos joku niitä ehdottaa, eli aivoimella mielellä mennään!

Kommentit tekevät päivästä kuin päivästä paremman, joten rohkeasti vain kertokaa omia mielipiteitänne tai jos on kysyttävää niin yritän vastata parhaani mukaan.

P.S Tässä vanhan blogini osoite, jos kiinnostaa mitä olen ennen lukenut (hieman kyllä hävettää silloiset tekstini. Kovin lyhyitä!) http://bookgirl.vuodatus.net/

Yhteyttä voitte ottaa sähköpostin kautta
wilma2305@hotmail.fi

Love u ♥
wv

4 kommenttia:

 1. Meillähän on aivan samanlainen kirjamaku :D Oletko lukenut Patrick Rothfussin Tuulen nimen? Se on aivan mahtava, ja kolme kriteereistäsi täyttyy :) Tosin romantiikkaa ei niin paljoa ole, mutta jonkin verran kuitenkin :)

  VastaaPoista
 2. Oi! Kyllä olen! Aivan mahtava kirja, jos saan sanoa. Olen odotellut jatkoakin tässä, ja ilokseni olen huomannut että ensivuoden puolella saisin jatkon kätösiini!

  VastaaPoista
 3. Täysin samanlainen kirjamaku!! Pitääpäs siis jäädä lueskelemaan, jos täältä saisi hyviä lukuvinkkejä! :) (kun tuntuu että kaikki parhaat kirjat ja sarjat olen jo lukenut läpi XD)

  Yksi aivan mahtava sarja jonka löysin tässä äskettäin: J.R Ward - Mustan tikarin veljeskunta (ensimmäinen kirja Pimeyden rakastaja) oletko tästä kuullut? :D jos et ole jo lukenut niin kannattaa lukea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se on aivan ihana sarja! Törmäsin siihen ehkä kuukausi sitten ja rakastuin täysin. Odottelenkin tässä nyt uusinta kirjaa suomeksi. Näkyy tuolla lululista osiossa.
   Ihanaa saada lukija, toivottavasti blogista on hyötyä <3

   Poista

Kiitos kommentista ♥